Vjekoslav Bevanda imenovan predsjedavajućim Vijeća ministara BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Odluka će biti dostavljena Povjerenstvu za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u dalju proceduru.Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bevandu je kandidirao HDZ-a BiH, dan nakon što je 28. prosinca prošle godine između lidera šest najjačih parlamentarnih stranaka, SDP, SNSD, HDZ BiH, SDA, SDS i HDZ 1990. potpisan sporazum o formiranju Vijeća ministara BiH, 15 mjeseci nakon održanih općih izbora.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH, odnosno 2 člana kolektivog šefa države, nekoliko mjeseci ranije, u cirkusu kojeg su priredile stranke Platforme kao "nezavisnog" kandidata imenovali su za mandatara Vijeća ministara člana Savjeta SDP-a sociologa Slavu Kukića koji nije dobio potrebnu većinu za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas je završila provjeru za kandidata predloženog za predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevandu.

Iz SIPA-e nisu željeli spekulirati o datumu održavanja sjednice ističući da su u tijeku blagdani.

U okviru provjera koje su započele 29. prosinca 2011. godine na zahtjev Predsjedništva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su provjeravali i utvrdili točnost informacija koje je mandatar za Vijeće ministara BiH naveo u obrascu Središnjeg izborog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akt o izvršenim provjerama danas je dostavljen Predsjedništvu BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

(R.I. Dnevnik.ba)

 

Vezani članci