VIDEO SASTANAK HNS-a Ljubić priča, ostali slušaju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas je održan on-line sastanak predsjednika stranaka Hrvatskog narodnog sabora kojim je putem video veze predsjedao dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na video sastanku je razmatrana trenutna zdravstvena situacija u Bosni i Hercegovini i okruženju, izazvana sadašnjom pandemijom koronavirusa. Zdravstvena zaštita stanovnika, naglašena je kao prioritet, te je upućen poziv na poštivanje svih donešenih mjera Stožera civilne zaštite i stručnih službi na svim razinama, kako bi što brže i bezbolnije izišli iz ove zdravstvene krize.

Hrvatski narodni sabor osuđuju i odbacuje nastojanja i pokušaje sprječavanja rada Parlamenta Federacije BiH, te su pozvali na žurno i zakonski utemeljeno djelovanje svih institucija vlasti. Naglašena je potreba poštivanja ustavnosti i zakonitosti, kao i inzistiranje na radu i zasjedanju zakonodavne vlasti.

Osim zdravstvene zaštite stanovnika, razgovarano je i o mjerama pomoći gospodarstvu, zadržavanju radnih mjesta, poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji, pomoći malim obrtima, malim, srednjim i velikim preduzećima, imajući u vidu kako je tržište potpuno narušeno.

Istaknuta je važnost sustavnog dijelovanja, kako bi se sačuvao fiskalni, ekonomski socijalni i društevni okvir u Bosni i Hercegovini, naglašeno je danas.

Ekonomski plan oporavka je prioritet, kao i oživljavanje i razvoj gospodarstva, uz pomoć i solidarnosti Europske unije i međunarodnih institucija, zaključeno je na sastanku Hrvatskog narodnog sabora, navodi se u priopćenju Ured za informiranje HNS-a.

Vezani članci