„SDP, SDA, NSRZB i HSP su potpisali programsku Platformu koja je osnov budućeg djelovanja ovih stranaka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

..., te se stoga neće odazvati pozivu tzv. dva nacionalna bloka na sastanak bez dnevnog reda i platforme.“, kaže se u najnovijem saopćenju ove stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se navodi da predstavnici SDP-a nisu niti će učestvovati i razgovarati o bilo čemu što se odnosi isključivo na raspodjelu funkcija i fotelja, kao ni sudjelovati u bilo kojem ekskluzivno nacionalnom bloku.

„SDP, SDA, NSRZB i HSP su potpisali programsku Platformu koja je osnov budućeg djelovanja ovih stranaka. Platforma je otvorena i za druge političke subjekte i mi smo spremni na produktivnu diskusiju o njenom sadržaju. S druge strane, ako neka druga stranka ili politički blok ponudi bilo kakav programski dokument, stranke potpisnice platforme su spremne izjasniti se i razgovarati o tome dokumentu kao osnovi za pokretanje zemlje na ubrzanom euro-atlanskom putu.", stoji u saopćenju.

U SDP-u smatraju da najprije žele vidjeti neki dokumnet oko kojeg su se drugi blokovi usaglasili, te naglašavaju da „SDP nije spreman na bilo kakve sastanke čija tema nije konkrentan programski sadržaj i mjere za rješavanje problema običnog čovjeka".

„Koliko se istinski zalaže za legitimitet bilo kojeg naroda u BiH SNSD je najbolje pokazao probiranjem Bošnjaka u Vladi RS-a isključivo po vlastitoj mjeri, te današnjim odbijanjem usaglašenog prijedloga kluba Bošnjaka za Predsjedavajućeg Vijeća naroda RS-a. 11. siječnja je u Parlamentu BiH zakazan sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih stranaka i to je za sada jedini sastanak na koji će se SDP sigurno odazvati.", poručuju iz ove stranke.

radiosarajevo.ba

Vezani članci