SDA: CIK potvrdio da je bio u službi dva HDZ-a i za to treba odgovarati bh. građanima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
"Hitnim sazivanjem vanredne sjednice na zahtjev HDZ-a, Centralna izborna komisija upravo je potvrdila da je u procesu uspostave vlasti u Federaciji BiH bila u službi dva HDZ-a i tolerirala njihovo antiustavno djelovanje i blokiranje izbora delegata za Dom naroda PFBiH i njegovo konstituiranje zbog čega je bilo nemoguće formirati vlast i pet mjeseci nakon izbora", stoji u saopćenju SDA.

Kako dalje piše u saopćenju , "CIK treba da odgovara bh. građanima i javnosti zato što su pod njenim pokroviteljstvom dva HDZ-a djelovala antiustavno. Čitavih pet mjeseci CIK nije izdao nijednu mjeru kojom bi naložio izbor delegata za Dom naroda i uspostavu županijskih/kantonalnih vlasti, te sankcionirao takvo djelovanje. Međutim, CIK je iznimno efikasna kada se radi o stranačkim interesima HDZ-a i saziva vanrednu sjednicu na njihov zahtjev".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDA traži od Centralne izborne komisije da radi u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i da "prestane podržavati snage koje blokiraju i opstruiraju uspostavu vlasti i normalno funkcioniranje države".

Fena

Vezani članci