Reagiranje Aluminija na iznesene tvrdnje u središnjemu Dnevniku FTV-a

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Federalna je televizija, po tko zna koji put, u svojemu Dnevniku, u udarnomu terminu objavila prilog o Aluminiju, iznoseći već ustaljeni niz laži, stvarajući u javnosti sasma oprečnu sliku o Aluminiju d.d. Mostar od one stvarne. Tim smo povodom izvršnomu direktoru Sektora za programe FTV-a Zvonimiru Jukiću, odgovornomu uredniku Odjela za TV program i multimediju FTV-a Bakiru Hadžiomeroviću i uredniku redakcije Deska FTV-a Željku Tici uputili Zahtjev za objavu reagiranja koje potpisuje direktor Aluminija Ivo Bradvica, a u kojemu stoji:

Bez želje za polemiziranjem, jer je iz godina izrazito lošega iskustva razvidno kako nema svrhe, zahtijevamo objavu ovoga reagiranja u središnjemu dnevniku FTV-a, sukladno prilogu o Aluminiju kojega ste u toj informativnoj emisiji objavili dana 23. siječnja 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom podsjećamo kako je nakana našega istupa u javnost 20. siječnja, kojega ste i ovim putom grubo osakatili, čupajući izjavu iz konteksta i dajući joj tako potpuno drukčiju dimenziju od one stvarne, upoznati javnost sa scenarijem koji prijeti ukoliko dođe do povišenja struje Aluminiju čak i za samo jedan euro po MWh. Nitko nije spominjao povlaštene cijene, nego smo pojasnili kako sada plaćamo 48 €/MWh, što je najskuplja cijena struje u aluminijskoj industriji na europskomu kontinentu, a s kojom smo u 2012. godinu ušli s planiranim gubitkom te bi nas i najmanje poskupljenje dovelo do negativnoga poslovanja koje ne bismo mogli pokriti i uslijedilo bi neminovno gašenje Tvornice.

Žao nam je što ste naš istup zlorabili, konstruirajući prilog na prepoznatljiv FTV-ov način, lažima, podmetanjima i bježanjem od dokaza, naprotiv našemu argumentiranom istupu. No, istrčavanje pred rudo i ishitreno medijsko pisanje optužnica od FTV-a ne iznenađuje, čak i unatoč tomu što takova FTV-ova dugogodišnja praksa uvijek daje iste rezultate - oslobađajuće presude, ali redovito bez FTV-ove objave nevinosti ranije grubo napadnutoga subjekta, kamoli isprike. Pa i kada ste neke pojedince proglašavali rekorderima po optužnicama, niste navodili kako su postali rekorderi po oslobađajućim presudama u montiranim procesima koje i Vi ste provodili.

Na kraju, stvaranje zlonamjernih konstrukcija protivu Aluminija korištenjem i naslova iz pojedinih hrvatskih medija, nikada ne će dovesti do toga da FTV dosegne razinu, kakvoću i profesionalnost hrvatskih medija, jer su informativne emisije medija iz RH s milenijskim odmakom u budućnosti, naspram žutila, perfidnosti, truleži i bezvrijednosti rada, djelovanja i dezinformiranja koje potpisuje FTV, kojemu su građani dužni plaćati mjesečne pristojbe, stoji u pripoćenju Aluminija d.d. Mostar.

Vezani članci