Progledao i Kebo: Bez ravnopravnosti Hrvata država ne može biti stabilna

Vidi originalni članak
... ostalih konstitutivnih naroda i ostalih, izjavio nelegalno izabrani dopredsjednik F Bih i neovisni kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva bih Mirsad kebo, u intervju Večerenjem listu.

Upitan kako Hrvati strahuju od izbornog inženjeringa i nakon ovih izbora i smatra li takve strahove opravdanima, Kebo je naveo kako producenti izbornog inženjeringa mogu biti samo oni koji nisu za ovu državu i njezinu stabilnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Proteklih godina imali smo situaciju da dužnosnici iz reda hrvatskog naroda izabrani izravno ili neizravno nisu ‘hrvatsko pitanje' shvatili ozbiljno ili nisu htjeli i tu obvezu su transferirali u ‘osobno ili stranačko pitanje' i dalje koriste atribut ‘hrvatski' za dalju političku karijeru, kazao je.

To, dodao je, nije dobro. -Mislim da ovu sliku nećemo imati nakon izbora. Uvjeren sam da ćemo u vlasti imati druge ljude spremne na dijalog, kompromis i percepciju naših različitosti kao bogatstvo. Ljude koji će poštovati zakon i Ustav, biti izabrani demokratski i pošteno, a ne inženjeringom, korupcijom, kriminalom. Ako u ovoj zgradi budu sjedili takvi ljudi, vjerujem da će jednako štititi interese svih naroda i građana i da će problem Hrvata, kao konstitutivnog naroda ove države, biti riješen jer to rješenje je faktor stabilnosti države i njenog suvereniteta", kazao je Kebo i intervjuu za Večernji list.

On je rekao kako su u proteklom mandatu zakonodavna i izvršna vlast u F BiH djelovale kao dva neovisna i izolirana tijela.

-Istodobno, Vlada FBiH, kao dio izvršne vlasti, najčešće se oglušivala na odgovornost koju ima pred nama, rukovodstvu FBiH i od institucije napravila kavanu u kojoj se kombinacije osoba koje sjede zajedno za stolom prave u ovisnosti tko s kim, trenutačno, ima zajednički osobni ili, rekao bih, polustranački interes koji se kosi s Ustavom i zakonima", kazao je Kebo.

Vezani članci