Predsjedništvo HDZ-a BiH: Moramo odmah pristupiti formiranju Vijeća ministara BiH

Vidi originalni članak

Komentirajući aktualnu političku situaciju i vođene razgovore izaslanstva HDZ-a BiH sa izaslanstvom SDA, pa i SNSD-a, Predsjedništvo HDZ-a BiH ostaje pri svome ranije istaknutom stavu te naglašava kako  Bosna i Hercegovina žurno treba novu vlast. Moramo  otkloniti sve prepreke za nastavak euroatlanskog puta koji je za HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora jedan od glavnih prioriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo odmah pristupiti formiranju Vijeća ministara BiH, te nastaviti razgovore oko formiranja vlasti na svim razinama. Povjerenje koje je poljuljano u zadnjem vremenu moramo vratiti, kako bi odgovorno pristupili rješavanju svih otvorenih pitanja, zaključeno je.

Govoreći o aktivnostima i pripremi za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, a cijeneći iznimno dobru suradnju s HDZ-om RH, Predsjedništvo HDZ-a BiH podržava sadašnju hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kandidatkinju HDZ-a RH, u utrci za još jedan mandat.

Predsjedništvo HDZ-a BiH upoznato je sa svim predizbornim aktivnostima HDZ-a RH, te će sukladno predstavljenim aktivnostima nastaviti poticati članove i simpatizere na aktivnu registraciju za glasanje prilikom predsjedničkih izbora u RH. HDZ BiH obvezalo je stranačku infrastrukturu sa svih razina na poticanje i širenje pozitivne atmosfere, te su uputili poziv svima koji mogu glasati da to i učine.

Hrvati i hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini, s pravom očekuju da se Republika Hrvatska i njezin Predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, ali i za stvaranje novog, pozitivnijeg ozračja unutar međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini kao i njenim konstitutivnim narodima.

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je govorilo i o stranačkim aktivnostima vezanim za smijernice strategije za predstojeće lokalne izbore. Naglašena je važnost komunikacije i koordinacije Središnjice HDZ-a BiH sa regionalnim, gradskim, općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko distrikt za pripremu i provedbu izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Kraljević, predsjednik OO HDZ-a BiH Ljubuški i ministar financija ZHŽ-a kooptiran je danas u Predsjedništvo HDZ-a BiH, piše u priopćenju.

Vezani članci