Policija intervenirala na sjednici OV-a Grude

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Naime, zbog činjenice da se jedan od viječnika vladajuće strukture nije pojavio na zakazanoj sjednici, predsjednik OV-a Grude Nikica Tomas je zatražio da se sjednica odgodi, budući da je broj vijećnika vladajućih i oporbe bio jednak, te se ne bi mogla usvojiti niti jedna točka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgoda sjednice se nije svidjela vijećnicima oporbe koji su Tomasu zapriječili izlaz iz prostorije, u kojoj je sjednica trebala biti održana.

Zapriječena vrata

Naime, vijećnici oporbe smatraju da je neprihvatljivo sazvati 24 vijećnika na sjednicu i zatim istu odgoditi bez ikakvog objašnjenja. ''Klub HSP-a je tražio objašnjenje, međutim, Tomas je pred svim vijećnicima kazao da on može što hoće. Nakon toga su vijećnici HSP-a potpomognuti i ostalim vijećnicima iz oporbe stali na vrata i rekli predsjedniku OV-a Grude da ne može napustiti na takav način sjednicu'', kazao je za Dnevni list slijed događaja Damjan Sabljić, predsjednik Općinskog odbora HSP-a (Đapić - dr. Jurišić).

On smatra da je cilj prekidanja sjednice bio skriti radnje koje se događaju unutar vladajuće strukture u općini Grude, pritom se najviše oslanjujući na revizorsko izvješće, te da je neminovno da će doći do preslagivanja vlasti u ovoj općini.

Najavljena istraga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam predsjednik OV-a Grude Nikica Tomas tvrdi za Dnevni list da je jedini razlog zbog kojeg je sjednicu htio odgoditi činjenica da su vijećnici bili u pat poziciji, odnosno da je broj vijećnika oporbe i vladajućih bio jednak.

''Nije problem nikakvo revizorsko izvješće, jer radi se o informaciji vijećnicima, a ne o nečemu o čemu se glasa. A osim toga, ja sam na to izvješće ponosan, jer je ono pozitivno'', tvrdi Tomas, koji je nakon što su mu zapriječena vrata zatražio i policijsku intervenciju.

Sjednica je na kraju započela, međutim, budući da dnevni red nije usvojen, ista je prekinuta. Načelnik PU Grude Petar Brnadić najavio je i istragu vezanu uz izjave o upetljanosti policije u ove događaje.