Pobuna u HSP-u! Devet članova Predsjedništva HSP-a potpisali zahtjev za smjenu Jurišića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U tom se smislu Jurišiću ponajviše spočitava da se nije odlučno zalagao za zaštitu prava bivših pripadnika HVO-a, odnosno, jer je popuštao svim zahtjevima federalnog ministra za pitanja branitelja SDP-ovca Zukana Heleza.

„Zbog nepostojanja vlastite politike i prepuštanja određenih pozicija SDP-u u javnim poduzećima, došlo je do pogoršanja međuljudskih odnosa između pojedinih dužnosnika HSP-a", navodi se, između ostalog, u prijedlogu za povlačenje Zvonke Jurišića s funkcije stranačkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokument su potpisali Jurišićev zamjenik Josip Perić, dopredsjednik HSP-a Živko Budimir, dopredsjednici Glavnog stana Željko Asić i Ivica Gudeljević, ministri u federalnoj Vladi Ante Krajina i Vjekoslav Čamber, te Stjepan Krešić, Vili Terek i predsjednik Mladeži Ivica Skočibušić. O smjeni Zvonke Jurišića trebalo bi se raspravljati već na prvoj narednoj sjednici Glavnog stana HSP-a, kada se očekuje da će, do organiziranja izvanrednog Sabora (u narednih šest mjeseci), rukovođenje strankom preuzeti Josip Perić.

Kao najizgledniji kandidat za novog čelnika HSP-a spominje se aktualni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Slobodna-bosna.ba

Vezani članci