Nastavak raskola u HSP-u - Perić: Rušim HSP i Platformu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Uzdignuto čelo

Perić je za "Avaz" kazao kako je na sastancima upozorio da se neke stvari moraju promijeniti u odnosima u HSP-u. Još, kaže, ništa nije riješeno. I dalje smatra izvjesnom mogućnost rekonstrukcije Federalne vlade. Pred svoj narod Perić, kaže, želi izaći uzdignuta čela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja idem do kraja da će sve odnijeti voda... Ja mislim da će se "utakmica" odigrati u narednih petnaestak dana. Ja sam od 31. srpnja krenuo u rušenje cijelog projekta. Dakle, i HSP-a i platforme, jer je za mene to jedno te isto. Ovo neće biti samo unutarnji problem HSP-a - kazao je, između ostalog, Perić, koji smatra da stranke platforme moraju donijeti FBiH i našoj zemlji bolji život, a ne da se sve svede na raspodjele funkcija.

Potvrdio nam je da je u posljednjim razgovorima insistirao da se funkcije u federalnoj vlasti dijele na drugačiji način, odnosno da se uzimaju u obzir struka i kompetentnost. Nije to, smatra on, samo problem njegove stranke nego "od vrha do dna platforme".

Podjela funkcija

Odlučno odbija činjenicu da je razlog njegovih negodovanja to što "moji kadrovi nisu prošli". U pitanju je, kaže, sistem raspodjele funkcija koji je u osnovi loš. Ponovio je da su se kadrovi HSP-a iz Tomislavgrada pokazali najboljim. Nije protiv toga da se bira i neko drugi ako je kompetentan.

Komentirajući tvrdnje predsjednika HSP-a Zvonka Jurišića da neće doći do rekonstrukcije federalne vlasti i da nezadovoljni kadrovi mogu biti promijenjeni, Perić poziva Jurišića da to učini "ako su tako moćni i ako imaju kadrove". Jurišić s njim i bez njega, tvrdi, nije isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP želi da se problem riješi

Predstavnici SDP-a, kazao je Perić, insistiraju na tome da se cijeli problem riješi unutar HSP-a, gdje je i nastao, te da on ne opterećuje cijelu FBiH. Ponovio je da su iz drugih stranaka platforme, a posebno u SDP-u, bili korektniji nego vodstvo HSP-a. 

(R.I. Dnevnik.ba)

Vezani članci