MUP ŽZH: Zvonko Jurišić priveden i nad njim provedena kriminalistička istraga !?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...iz Vlade ŽZH na čijm je čelu od 2006. do 2010. godine bio Zvonko Jurišić. Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije nisu htjeli potvrditi ili opovrgnuti da je u tijeku višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više državnih službenika, uglavnom ministara bivše Vlade ZHŽ, koji se terete za zlouporabu položaja i gospodarski kriminal.

Naime, protiv bivšeg predsjednika Vlade ŽZH Zvonke Jurišića već postoje konkretni dokazi, a on je sredinom proteklog tjedna u MUP ŽZH zadržan nekoliko sati, zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju kaznenih zlouporabe položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo: Sektor kriminalističke policije MUP-a ZHŽ-a, u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom, provodili su istragu zbog osnova sumnje da je jedna ili više osoba počinila kazneno djelo ili kaznena djela iz glave XXXI KZ-a PBiH (riječ je o tzv. koruptivnim kaznenim djelima), a aktivnosti policijskih službenika u Ministarstvu gospodarstva ŽZH bili su dio te istrage.

Među osobama protiv kojih se vodla istraga sve su bivši ministri Vlade Zvonke Jurišića i to: Žarko Karačić, Vjekoslav Čamber, Borsi Grizelj, ravnatelj Zdravstvenog zavoda Stjepan Dodig, a u posljednje vrijeme se špekulira s imenima Ivice Gašpara i Mate Brzice.

Protiv nekih je tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije već podiglo optužnice, a ovih dana se očekuje da tužiteljstvo podigne optužnicu protiv Zvonke Jurišića.

izvor: Ljubuski-online

Vezani članci