Miroslav Škoro: Hrvatski narod nije suveren u BiH, Komšić nije legitimno izabran

Vidi originalni članak

Predsjednički kandidati su u petak započeli s prikupljanjem potpisa. Među njima je i Miroslav Škoro, koji prvog dana skuplja potpise u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Miroslava Škoru "na terenu" pitali o ideji da se glavnog državnog odvjetnika bira na izborima.

"Ja sam inače tu tezu iznio sinoć gostujući kod Bage, ta ideja je utemeljena na anglosaksonskom pravu. U mnogim stvarima smo među zadnjima u Europi, zašto za ideju da glavnog državnog odvjetnika biramo na izborima ne bi bili među prvima? Takva praksa funkcionira u nekim drugim državama, zašto ne bi kod nas?", zapitao se Škoro.

"Ankete govore da me podržava isključivo mlada populacija, a ne starija. Veselim se rezultatima izborima. Nisam ja smjestio štand kod tramvajske stanice, Grad Zagreb je to odredio", odgovorio je Škoro na pitanje o tome zašto mu je štand kraj tramvajske stanice te zašto mu samo starija populacija daje potpise.

Škoro je također upitan koliko će skupiti potpisa: "Nisam ja takav čovjek. Prikupit ćemo 10 tisuća potpisa ako ih je toliko potrebno".

Predsjedničkog kandidata su također novinari pitali tko će ići u drugi krug: "Tko kaže da će biti drugoga kruga? Možda netko pobijedi u prvom krugu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika prema BiH će biti vrlo jednostavna. Imenovat ću posebnog specijalnog savjetnika za BiH, pošto je to vitalni interes RH. Hrvatski narod treba biti suveren u toj državi, a trenutno nije. Komšić nije legitimno izabran. Daytonskim sporazumom je određeno da se bira jedan član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a tako sada nije", odgovorio je na pitanje o odnosu prema BiH, a na pitanje o odnosu prema Srbiji odgovorio je: "Mi smo, kao i ostale države, trebali ispuniti visoke demokratske standarde za ulazak u Europsku uniju. Isto to očekujem i od Srbije. Ni manje ni više".

 

Vezani članci