Milićević i Bevanda donijeli odluke u skladu s procedurama

Vidi originalni članak

UO UNO-a dobio je zahtjev Tužiteljstva BiH za izjašnjenje o okolnostima donošenja odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarina za autoceste jer se u kaznenoj prijavi premijera Novalića navodi da su ministri Bevanda i Milićević počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti prilikom donošenja ove privremene odluke, piše Večernji list BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve po zakonu

Tijekom rasprava na sjednici utvrđeno je kako je dnevni rad prilikom donošenja odluke usvojen jednoglasno i da je odluka usvojena u skladu s poslovnikom i propisanim procedurama, o čemu postoje zapisnici s četiri glasa "za".

- Na jučerašnjoj sjednici većinom glasova usvojeno je mišljenje koje će biti dostavljeno Tužiteljstvu BiH, kako je od Upravnog odbora i zatraženo iz ove pravosudne institucije - navedeno je u informaciji za medije nakon održane sjednice. Naši izvori ističu kako je prijava premijera Novalića, prema njihovu mišljenju, isključivo političke prirode te kako Bevanda i Milićević ništa drugo nisu učinili osim što su donijeli odluke po kojima se radi već deset godina.

- Zbog nemogućnosti donošenja konačne odluke, već deset godina se prihodi od cestarina za autoceste raspoređuju na temelju privremene odluke. Svi sazivi u posljednjih deset godina nisu bili u mogućnosti donijeti konačnu odluku o ovome pitanju i još uvijek se radi na temelju privremene odluke.

Identična odluka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka koja je sporna Fadilu Novaliću identična je onima koje se donose već deset godina i nitko od prozvanih dužnosnika ništa sporno ne vidi u njoj - poručili su naši sugovornici. Dodali su kako je druga mogućnost bila obustavljanje raspodjele novca, što bi predstavljalo veliki problem za poduzeća u čijoj su nadležnosti autoceste.

- Donesene odluke bile su preduvjet za normalno funkcioniranje ovih poduzeća i uporište imaju u svim ranijim odlukama. Na pravosudnim tijelima sada je donijeti odluku o ovome pitanju, ali očitovanja nadležnih institucija jasno poručuju kako nema temelja za podnošenje kaznenih prijava protiv dvoje dužnosnika iz reda hrvatskog naroda - zaključili su naši sugovornici.

Činjenica da je premijer Novalić podnio kaznenu prijavu protiv svoje zamjenice u Vladi Federacije BiH samo pokazuje kakvi odnosi vladaju u još uvijek aktualnoj vlasti u ovome entitetu. Kako će se ovi događaji odraziti na proces formiranja vlasti u Federaciji BiH, ostaje vidjeti.

Vezani članci