Kada će se formirati državna vlast: BiH očekuje vruća jesen

Vidi originalni članak

Zašto su optimistični nisu pojasnili. Ipak ni oporba ne miruje, najavljuju se moguće nove većine, ako aktualne ne postignu dogovor, donosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović i Izetbegović nakon posljednjeg sastanka nisu došli do dogovora, no oba lidera bila su složna u ocjeni kako bi novo Vijeće ministara moglo biti konstituirano najdalje do kraja rujna. 

Bakir Izetbegović pozvao je kandidata za novog mandatara da Predsjedništvu BiH napokon predloži program rada u skladu s Ustavom i Zakonom, o ostalom se kaže, može pregovarati. No, za Demokratsku frontu koja čini dio vladajuće koalicije, pregovorati se ne može oko NATO puta BiH.

Poziv Izetbegovića ocijenili su pokušajem ustupka prema SNSD-u, na koji ne mogu pristati. U SNSD-u su za sada bez komentara, no komentirala je oporba.  Mirko Šarović uvjeren je kako dogovora još dugo neće biti.

Zbog toga, kako je potvrdio novinarima, razmišlja o nekim novim većinama. Matematički većinu je moguće složiti u Zastupničkom domu, a u Domu naroda SNSD ima većinu srpskih glasova. Ali što nakon toga, velika je mogućnost blokada.  Svi su složni u jednom, BiH očekuje vruća jesen. 

Vezani članci