JE LI GLASNOVIĆ POKRADEN Podnio prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Preko svog odvjetnika Mate Knezovića, general Željko Glasnović poslao priopćenje u kojem je prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovim putem izvješćujem hrvatsku i svjetsku javnost da je Željko Glasnović, u ime Neovisne liste br. 10, u XI. izbornoj jedinici, podnio prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu, biračko mjesto br. 34., putem odvjetnika Mate Knezovića.

Naime, prema izjavi troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno je da postoji 11 listića viška. Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića. Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora glasački listići nisu uništeni.

Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34..

Željko Glasnović ponavlja da su mu nekoliko dana prije izbora ugašene, bez ikakvog obrazloženja, službena Facebook stranica i osobni profil putem kojih je komunicirao s javnošću."

U telefonskom razgovoru za hercegovina.info Željko Glasnović kratko je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam što puno za reći, vidjet ćemo što će biti. Od početka se vodila sabotaža Neovisne liste. Imali smo zabranu predstavljanja u liste u Njemačkoj. Cijela izborna kampanja je bila protuustavna kao i cijeli izbori. Meni su prije izbora ugašene društvene mreže. Dobio sam samo pet minuta u medijima. U Južnoj Americi je glasovalo samo nešto ljudi iz Argentine, a tamo imamo 50 tisuća Hrvata koji nisu izašli na izbore zbog koronavirusa. Žao mi je što naša lista nije prepoznata. No, idemo dalje. Idemo se boriti ima drugih načina."

Jutros su se pojavile informacije i da se ponavljaju izbori u Stockholmu koji su vam otvarali šansu da ipak ostanete u Hrvatskom saboru, no poslije je stiglo obrazloženje kako se izbori neće ponoviti?

"I to je protuustavno. Ako meni nedostaje 11 glasova to je čista sabotaža cijelog izbornog procesa. Oni znaju da bi izgubili tamo. Kada gledate rezultate u inozemstvu znate kako mi stojimo. U Australiji i Kanadi smo dobili 70 posto više glasova."

Što sada nakon što ste ostali bez mjesta u Hrvatskom saboru?

"Vidjet ćemo idemo se boriti dalje. Imam i nekih ponuda iz inozemstva. Ne treba očajavati, treba se boriti", rekao je Glasnović za hercegovina.info.

Vezani članci