Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo na Šćitu

Vidi originalni članak

...predsjednikom HDZ-a 1990 i nositeljem liste za državni parlament na Općim izborima 2018. Ilijom Cvitanovićem te kandidatkinjom HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dianom Zelenikom, koju podržava i Koalicija Hrvatsko zajedništvo, danas je, na blagdan Male Gospe, nazočilo svečanom misnom slavlju u Franjevačkom samostanu na Šćitu, gdje se tradicionalno slavi rođenje Blažene Djevice Marije, Majke od milosti, Ramske Gospe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano misno slavlje predslavio je fra Petar Atež, gvardijan Franjevačkoga samostana u Sinju. On je u nadahnutoj propovijedi naglasio kako su danas Ramskoj Gospi došli hodočasnici iz cijele BiH i Hrvatske sa svojim zavjetima i molbama da ih Majka od milosti zagovara kod svoga Sina. „Hrvati i ovdje i u Hrvatskoj samo slušaju pusta obećanja bez pokrića, pogrješne politike opustošile su našu zemlju i ostajemo zemlja pustih obećanja umjesto da postanemo obećana zemlja. Bog će silne baciti s prijestolja, a uzvisiti neznatne. Kako ostati kao domoljub ravnodušan i gledati sve ovo oko sebe dok naši mladi odlaze. Preostaje nam molitva Majci Božjoj kojoj se kršćani-Hrvati utječu tijekom stoljeća. Kada su Stepinca pitali nakon osude boji li se za budućnost svoga hrvatskoga naroda, odgovorio je: 'Za svoj hrvatski narod ne bojim se sve dok se budu molili i utjecali Blaženoj Djevici Mariji, Majci Božjoj'. Gledajući nas ovdje okupljene, ponizne, sklopljenih ruku u molitvi, zazivam blagoslov na hrvatsko zajedništvo i vidim budućnost moga naroda na našoj zemlji na kojoj obitavamo od stoljeća sedmog", kazao je između ostaloga u svojoj propovijedi fra Petar.
Nakon misnoga slavlja sukladno staroj, kršćanskoj, ramskoj tradiciji, vjernici su ostali u ugodnom prijateljevanju uz čašicu razgovora i ramsko kolo.

Podsjetimo, prije svete mise položeni su vijenci za poginule branitelje i sve hrvatske žrtve totalitarnih režima. Koalicija Hrvatsko zajedništvo uvijek će biti uz svoj narod što je i njezino izaslanstvo pokazalo danas prijateljujući s vjernicima iz cijele BiH i Hrvatske koji su hodočastili Gospi Ramskoj.

Vezani članci