HRVATSKI ODGOVOR: Krizni plan političkog djelovanja primjenom "pasivnog otpora"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Čović i Ljubić javno su zaprijetili da neće priznati "nelegalno uspostavljenu vlast", a iza ove prijetnje, prema informacijama Slobodne Bosne, stoji detaljno razrađen krizni plan čelnika dva HDZ-a koji se "platformašima" namjeravaju suprotstaviti primjenom "pasivnog otpora".

Oni su svojim dužnosnicima na svim azinama vlasti naredili da nastave raditi u institucijama sustava i odbiju bilo kakvu suradnju s novoizabranim dužnosnicima iz redova "platformaša".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ovom planu, dužnosnici dva HDZ-a neće dopustiti "primopredaju vlasti", a u slučaju nasilnog pokušaja dužni su protiv "platformaša" podnijeti krivičnu prijavu zbog "pokušaja rušenja ustavnopravnog poretka".

Prema informacijama Slobodne Bosne, čelnici dva HDZ-a odlučili su deblokirati konstituiranje skupština u preostale četiri županije i izbor zastupnika u Dom naroda Parlamenta FBiH. Izvanredna sjednica skupštine Hercegovačko-neretvanske županije zakazana je za 14. ožujak, a u narednih nekoliko dana održat će se sjednice skupština i preostale tri županije.

Čelnici dva HDZ-a prihvatili su preporuke Vijeća za provedbu mira, ali nemaju namjeru odustati od zahtjeva da na ravnopravnoj osnovi sudjeluju u konstituiranju zakonodavne i izvršne vlasti na azini Federacije BiH i BiH.

Vezani članci