Božo Ljubić: Ovo je projekt poniženog naroda - VIDEO

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ovo nije projekt Bože Ljubića i Dragana Čovića. Ovo nije čak projekt ni dvije stranke. Ovo je projekt jednog poniženog naroda, rekao je predsjednik HDZ-a 1990, Božo Ljubić gostujući u emisji 'Dobar, loš zao' Marija Vrankića.

Ljubić je rekao kako se Bosna i Hercegovina nalazi u najdubljoj krizi poslije Daytona te kako je na djelu fundamentalno nerazumijevanje te uporno zanemarivanje konstitutivnosti hrvatskoga naroda u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Neka pravnici Vijeća Europe provjere je li vlast u Federaciji zakonita, ako dokažu da jest, napuštam politiku rekao je ponovivši kako je riječ o vlasti mimo ustava. Rekao je kako je jedino rješenje novo biranje vlasti.

- Jedini izlaz je prihvatiti odluku Središnjeg izbornog povjerenstva te krenuti u sazivanje Doma naroda, rekao je te dodao kako SDP BiH pokušava podijeliti zemlju na dva dijela jer smatraju RS nedodirljivom.

Govoreći o ulozi međunarodne zajednice, Ljubić je rekao kako su njihova razmišljanja bazirana na tome kako riješiti krizu za njihova mandata. Kaže kako s eza razliku od njih, oni trude djelovati tako što misle kako će biti njihovom narodu za 50 godina.

Politiku SDP-a Ljubić je opisao kao kamufliranu politiku. Naveo je kako je tijekom boravka u Njemačkoj pri susretima s njemačkom kancelarkom Angelom Merker, izaslanstvo SDP-a plaćalo noćenje u hotelima po 600 eura, kazavši kako se SDP samo skriva iza izjava o socijalnoj politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst: bitno.ba | B.J.

Vezani članci