Bakir Izetbegović: Hrvatski entitet je utopija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
"To je utopija. Kad to nije moglo 1992., u onakvom rasporedu odnosa, zašto bi moglo 2010.", odgovorio je Izetbegović na novinarski upit o najavama stvaranja hrvatskog etniteta u BiH, prenijela je Hina.

Nije dodatno objasnio svoje stajalište, ali je izrazio nadu u dobru suradnju sa Željkom Komšićem, članom Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svog prethodnika na mjestu bošnjačkog člana Harisa Silajdžića kritizirao je zbog vođenja "tvrde" politike. "On je pregovarao u stilu 'sve ili ništa', a dobivao je ništa ili skoro ništa", rekao je Izetbegović.

Miloradu Dodiku, bivšem premijeru i novom predsjedniku RS-a, Izetbegović zamjera stalne prijetnje referendumima i razdruživanjem. "Dodik bi trebao prestati s pričama koje su uvredljive i uz to potpuno nerealne, protivne Daytonu, Ustavu BiH i interesu velesila. Bolje mu je da se s nama prihvati gospodarstva, jer umirovljenici u RS imaju najniže mirovine u Europi", rekao je Izetbegović.

"BiH nema alternativu kad je u pitanju priključenje EU, a na začelju je tog procesa. Za ove dvije anomalije krivi su lideri koji sebično svađaju narode, plaše ih, obećavaju nerealne nacionalne projekte, umjesto da se okrenu realnosti i budućnosti i naprave zajednički iskorak ka boljem životu", smatra Izetbegović.

(Fena)

Vezani članci