AUDIO: Ako laže visoki predstavnik Valentin Inzko, ne laže MP3 snimka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...kada je na predavanju u američkom Institutu za mir (USIP) izjavio da će vrlo skoro poništiti svoju raniju suspenziju odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) kojima je legalizirao neustavnu i nelegalnu vlast u Federaciji BiH.

Samo par dana kasnije, dakle ne kao neki naši političari koji su čak i odgovorni pa prije izbora nešto obećavaju a onda sačekaju da prođe koja godinica i sve poreknu, austrijski birokrat na čelu međunarodne zajednice je sve porekao praveći se u najmanju ruku 'Tošo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Tošo je u Washingtonu na predavanju koje je održao 10. svibnja o stanju u BiH u USIP-u, što se može provjeriti na web adresi http://www.usip.org rekao: „Međunarodna zajednica je poručila kako će sačekati da se uspostavi Dom naroda i tada će dati novo stajalište. I već u petak (13. svibnja) na sjednici Vijeća za provedbu mira razmotrit ćemo ovo u pitanje. I postoji mogućnost da se skoro poništi suspenzija odluke Središnjeg izbornog povjerenstva. Tada ćemo imati mogućnost da federalna Vlada uradi što želi, da zatraži ocjenu Ustavnoga suda. U svakom slučaju ovaj potez kojega sam napravio, bit će povučen".

Poslušajte audio snimku na sljećem linku: http://www.usip.org/newsroom/multimedia/audio/deep-political-crisis-in-bosnia-and-herzegovina-how-can-the-international-

To je autentični prijevod austrijskog diplomate koji je oko 100 minuta bio gost u USIP-u te odgovarao na pitanja novinara i diplomata među kojima je bio i zloglasni Robert Berry koji je uveo tzv. Berryeva izborna pravila uoči općih izbora 2000. kada je prvi put Udruženi zločinački pothvat SDP-ove Alijanse krenuo u projekt političke egzekucije Hrvata.

I onda je sve to demantirao nadmašujući i svoje političke štićenike u BiH Zlatka Lagumdžiju, Sulejmana Tihića...

Evo uostalom što je rekao novinskoj agenciji SRNA u subotu, dakle četiri dana kasnije 14. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno od povlačenja odluke nema ništa, a o tome što su rekli briselski izvori ne znam ništa. Ne razumijem tko je rekao da ću to učiniti, jer iz Brisela sa mnom o ovom pitanju nitko nije razgovarao", rekao je Inzko.

Pametnome čovjeku dosta. Inzka pod hitno treba poslati u mirovinu, što je s obzirom na zaborav posve opravdano, a napose zato što je generirao nove opasne nesporazume u Federaciji u interesu Baščaršije.

I nastavlja ih producirati. Posebice zbog toga što je upravo u Washingtonu rekao. A to prevedeno znači da će podržavati nelegalnu vlast i kada skine odluku SIP-a, SDP-ovu pučističku vlast će smatrati posve legalnom.

K.M. | Dnevnik.ba

Vezani članci