NOVA REGULACIJA Od večeras opet obustava prometa u tunelu Crnaja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po pretežno suhom kolovozu. Vozači se upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, od večeras ponovo kreću noćne obustave prometa u vremenu od 23.30 do 04.30 sati.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vezani članci