Nakon 25 godina braka postali roditelji: Dobili blizance

Vidi originalni članak

Nakon 23 godine stalne borbe za potomstvo, četiri neuspješna procesa medicinski potpomognute oplodnje i gotovo odustajanja od najveće želje, u domu obitelji Stajić, Marije (46) i Budimira (59), iz Trebinja začuo se dječiji plač, piše magazin Azra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva mjeseca postali su roditelji blizanaca; kćerke Snežane i sina Nikole. Uz podršku Gradske uprave Trebinja, koja je u potpunosti, s više od 10.000 maraka financirala proces u jednoj klinici u Češkim Budejovicama, te Udruženja „Bebe“, Marija i Budimir su ispunili san.

Ne postoji trenutak u 25 godina, koliko su zajedno, koji se može mjeriti ovim, kad su postali roditelji.

Ljubav između Mare i Bude, kako jedno drugo zovu, ogromna je, osjeti se to čim se uđe u njihov dom. A, bebe, koje stanu u njihove dlanove, i koje čuvaju kao najvrijedniji Božiji dar, najljepša su njena kruna.

Iako oboje u poznim godinama, kažu kako zbog toga ne osjećaju dodatnu brigu za svoju djecu, te da ih je roditeljstvo podmladilo.

– Odlično smo se snašli, ali prve noći, kad su bebe stigle kući, nismo nikako spavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratili smo svaki njihov pokret, pitali se je li to uredu i normalno. Tek drugu večer smo spavali. Sve je to neki novi život. Nas dvoje smo uvijek išli zajedno, kroz sve, i tako smo funkcionirali. Sad smo u proširenom sastavu, sa svojom djecom, pa je i svakodnevica drugačija, i sad nam se posebno ne ide nigdje od kuće, uživamo u roditeljstvu – govore za magazin Azra veselo.

Marijina trudnoća je proteka u najboljem redu, ali zbog komplikacija, odnosno povišenog krvnog tlaka i urinarne kiseline na samom kraju, 16 dana prije poroda prebačena je na UKC u Banjoj Luci, je i rodila carskim rezom.

– Za bebe je takvo stanje bilo kritično, pa mi je doktorica Sanja Sibinčić rekla kako bi bilo najbolje da dođem tamo. Nakon šest dana provedenih u bolnici u Trebinju, hitno sam prebačena helikopterom u Banju Luku, gdje sam 5. rujna rodila – govori Marija i dodaje:

– Nakon što su me odvezli u dvoranu više se ničega ne sjećam, osim toga da sam kao kroz maglu čula da netko kaže dječak i djevojčica. I tog dana, kada sam se probudila, došla mi je medicinska sestra i kazala: „Stajićka, jesi li se naspavala, dobila si sina i kćerku“ i pitala me jesam li zvala svoje u Trebinje.

Veselo dodaje kako je Budimir prije nje saznao da je rodila, kako ona zbog operacije nije mogla, i prvi je vidio djecu, jer se već ujutro uputio za Banju Luku. – Kad sam čuo da su došli na svijet, bio sam presretan, a tek posebna priča je bila kada sam ih vidio. Zapravo, najteži su trenuci dok ih ne vidite.

Očekuješ ih 23 godine i sad ne znaš kako izgledaju. Mnogo je toga što se u sekundi vrti u glavi. Ali, kada ih ugledaš, onda je to neopisivi trenutak sreće – kaže tata Budimir.