VRHUNAC TOPLOTNOG UDARA Živa na termometru u Mostaru pokazuje 41 stupanj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vrhunac je toplotnog udara koji nam je stigao dolaskom ljeta. Kako su i najavljivali meteorolozi današnji dan je donio najviše temperature. Tako je u Mostaru jutros u osam sati izmjereno 25, a živa na termometru trenutno pokazuje čak 41 stupanj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni osvježenje traže na kupalištima, ali pod klima uređajima u svojim domovima i uredima. Preporuke liječnika su uvijek iste. Izbjegavanje izlaganja suncu od 11 do 17 sati, stalni unos tekućine, laganija hrana i odjeća te pokrivala za glavu. Preporuka Vlade Federacije poslodavcima je da prekidaju s radom na otvorenom u vremenu od 12 do 16 sati kako ne bi ugrozili zdravlje svojih radnika.

toplotni udar,vrućine

U naredna tri dana nastavljaju se visoke temperature.

U četvrtak (24. lipnja) - Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na istoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 20 do 26, a dnevna od 34 do 40 stupnjeva.

toplotni udar,vrućine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak (25. lipnja) - Sunčano uz umjeren porast naoblake tijekom dana, što poslije podne može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 20 do 26, a dnevna od 31 do 37 stupnjeva.

U subotu (26.lipnja)- U Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući loklani pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 31, na jugu od 30 do 36 stupnjeva.

Vezani članci