FOTO  Potpisan sporazum o suradnji između ZZO HNŽ-a i Fakulteta zdravstvenih studija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a danas su potpisali sporazum o suradnji u nastavnoj i stručnoj djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum su potpisali dekan Fakulteta zdravstvenih studija, prof. dr .sc. Ivan Vasilj, i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, Rade Bošnjak. Supotpisnik Sporazuma bio je rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Tom prigodom dekan Ivan Vasilj je naglasio kako već postoji neformalna suradnja između fakulteta i ZZO HNŽ-a.

"Naš fakultet u svojoj nastavi ima kolegije u diplomskom i postdiplomskom studiju koji su vezani za tematiku zdravstvenog osiguranja. Buduća suradnja bi trebala ići u pravcu organiziranja zajedničkih projekata, odnosno simpozija, seminara i izvođenju nastave. Posebno smo zainteresirani za projekte koji su značajni za Zavod, pa tako i za Sveučilište”, istaknuo je dekan Vasilj.

Prema riječima direktora Zavoda Rade Bošnjaka potpisivanjem sporazuma želi se produbiti suradnja sa Fakultetom zdravstvenih studija.

“Zavod u svom razvojnom putu od 2012. godine do danas, znači punih sedam godina kroz razne projekte podiže kvalitetu poslovanja, podižemo kompetencije rtadnika i uvodimo inovacije u poslovanju želeći slijediti kako europske, tako i druge trendove u svijetu kako bismo zdravstveni sustav podigli na višu razinu s jednim ciljom zadovoljstvo osiguranika. Svi smo tu zbog osiguranika kada je u pitanju zdravstvena zaštita i zdravstveni sustav. Da bismo sve to mogli postizati jako je važno podizati kompetencije i raditi dodatne edukacije. Sasvim je logično da se povezujemo sa akademskom zajednicom I fakultetima koji nam u svojim okvirima mogu pomoći”, poručio je direktor ZZO HNŽ-a Rade Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rektor Sveučilišta Zoran Tomić ustvrdio je kako je potrebno uspostaviti sinergiju između Zavoda i Fakulteta zdravstvenih studija.

“Nastavne baze na Sveučilištu u Mostaru su odraz naše želje da visoko obrazovanje prilagodimo europskim standardima, a europski standardi traže od nas uključivanje stručnjaka iz prakse u sve oblike provedbe nastave i funkcioniranja fakulteta. S obzirom da je ZZO HNŽ-a lider u brojnim inovacijama, lider u dizajniranju zdravstvene zaštite i skrbi o osiguranicima ne samo u BiH, nego i šire, sveučilištu i fakultetu je čast i zadovoljstvo, a i sreća da takve kapacitete može sutra u sinergiji s kapacitetima fakulteta koristiti u interesu društva”, riječi su rektora mostarskog Sveučilišta Zorana Tomića.

Podsjetimo, u listopadu 2019. godine potpisan je sporazum o nastavnoj i stručnoj djelatnosti između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Vezani članci