Mostar spreman za zimsku turističku sezonu

Vidi originalni članak

Mostar doživljava turističku ekspanziju iz godine u godinu. Bilježe se novi rekordi posjećenosti u ljetnom razdoblju. Posljednjih nekoliko godina Mostar, a posebno Staro gradsko jezgro, živi i u jesenjim i zimskim danima. Turista ne nedostaje, a tome doprinose i Zimski grad i doček Nove godine na otvorenom. Iako smo kalendarski gotovo zakoračili u zimu, u Stari grad pristižu turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time su zadovoljni i vlasnici suvenirnica, koji u posljednjih nekoliko godina svoje radnje drže otvorenim tijekom cijele godine. Turisti dolaze iz regije, ali i iz dalekih destinacija, javlja BHRT.

Iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije zadovoljni su posjetom koju Mostar bilježi i izvan sezone. Posebno ističu činjenicu da Mostar više nije samo prolazna destinacija.

“I u okviru svog boravka oni posjećuju i vinsku cestu Hercegovine, kulturno povjesne spomenike u okolici Mostara tako da smo zadovoljni ovom izvan sezonom”, kaže zamjenik direktora TZ HNK Semir Temim.

Mostar se polako vratio na kartu gradova s javnim dočekom Nove godine, što je uvijek dobar mamac za turiste. Za još bogatiju ponudu tu je i Zimski grad, koji bi, prema najavama organizatora, trebalo biti bogatiji i sadržajniji nego prošle godine.

“Očekujemo veću posjećenost, marketing također radimo ozbiljnije i sadržajnije nego prošle godine. Programi su privlačniji, osim samih lokacija vjerujemo da će i ponuda u kućicama biti raznovrsnija. Prošle godine je za novu godinu iz Dalmacije bio jako veliki broj posjetitelja, pratili smo i buking na nekim stranicama, tako da su kapaciteti bili jako popunjeni za prošlu godinu”, navodi Sanela Mešić iz Odjela društvenih poslova Grada Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Zimski grad i doček na otvorenom odličan mamac za turiste, slažu se i u Turističkoj zajednici, donosi Večernji list.

“Sve to na neki način privlači, na prvom mjestu, domaće turiste, turiste iz regije koji dolaze u tom razdoblju u Mostar. Nadam se da će i lijepo vrijeme biti jedan dobar saveznik i dočeku Nove godine i cijeloj organizaciji ovog zimskog grada”, kaže Semir Temim.

Prije nekoliko dana, ugledni National Geographic svrstao je ovaj grad na svoj popis „Najbolja putovanja u 2020“, kojom predlaže najprivlačnije destinacije za sljedeću godinu. Zahvaljujući takvoj reklami, iduća sezona mogla bi oboriti dosadašnje rekorde u posjećenosti. Na nadležnima je samo da to iskoriste na najbolji način.

Vezani članci