Bošnjaci žele Mostar s više općina

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...Grada Mostara, a na kraju sjednice upriličen je početak potpisivanje peticije u kojoj se traži da se Mostar organizira u skladu s Ustavom Federacije BiH, kao jedinstven Grad s više jedinica lokalne samouprave, odnsono općina.

Osim zaključka o pokretanju peticije koja se realizira zajedno s 40 nevladinih organizacija, na sastanku je zaključeno da se i dalje nastavi s jedinstvenim stavom bošnjačkih političkih strankaka u Mostaru te je u vezi toga za idući tjedan dogovoren stanak svih predsjednika gradskih odbora bošnjačkih političkih strankaa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, na sastanku smo se usuglasili da se pozovu predsjednici svih bošnjačkih i probosanskih stranaka u BiH da se sastanu u Mostaru kako bi se, kao što je to bilo u Sreberenici, poslala jasna poruka o jedinstvu Bošnjaka", izjavio je nakon sastanka Salem Marić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara, naglasivši kako se razgovori o Mostaru trebaju isključivo voditi u Mostaru te da se trebaju odvijati u duhu daytonskog sporazuma.

"Bošnjacima Mostara 2004. godine ukinuto je pravo na lokalnu samoupravu i Bošnjaci u Mostaru nisu ravnopravni. Međutim, istrajat ćemo na ravnopravnosti ali ne na štetu drugih naroda", kazao je Marić.

Napomenuo je kako su na proširenoj sjednici Kluba vijećnika Bošnjaka nazočili i predstavnici koordinacije udruga boračkih organizacija te mostarskog muftijstva.

"Bošnjaci Mostara su u diskriminirajućem položaju. Ukidanjem mostarskih općina Bošnjaci su dovedeni u neravnopravan položaj i mi želimo da kroz općine zaštitimo prava Bošnjaka Mostara kao centra Hercegovine. Želimo da Mostara svi doživljavaju kao svoj centar, kako Hrvati, tako i Bošnjaci, Srbi, te ostali, kazao je nakon sastanka mostarski muftija Seid ef. Smajkić, te pozvao hrvatske političke stranke da prestanu s kampanjom svojatanja Mostara.

"To nas vrijeđa", kazao je mostarski muftija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fena

Vezani članci