Andrej Plenković u Mostaru dogovara novu suradnju i podršku bh. Hrvatima

Vidi originalni članak
Hrvatski premijer sastao se jutros s rektoricom Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Ljerkom Ostojić i članovima Senata te potom s Upravnim odborom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj uspješnoj suradnji RH i Sveučilišta u Mostaru te o mogućim budućim projektima.

Održan je sastanak predsjednika hrvatske Vlade i izaslanstva s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH predvođenog predsjednikom i hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je poručio kako nova hrvatska Vlada Bosnu i Hercegovinu stavlja na prvo mjesto svojih vanjskopolitičkih aktivnosti.

Nakon sastanka s izaslanstvom HNS-a BiH, Plenković se sastao s provincijalom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla fra Miljenkom Štekom te će potom obići Dom za siromašne studente Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla i Hrvatsko narodno kazalište u izgradnji.

Naime, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Bosni i Hercegovini, nakon jučerašnjeg cjelodnevnog posjeta Sarajevu i Kiseljaku sinoć je stigao Mostar gdje se susreo s mostarsko-duvanjskim biskupom mons. Ratkom Perićem. Nakon sastanka Plenković je izjavio kako je s biskupom razgovarao o suradnji BiH i Hrvatske te o položaju Hrvata u BiH.

Vecernji.ba

Vezani članci