VIDEO  Konvoj s 54 šlepera pomoći krenuo iz Sarajeva ka Turskoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Konvoj pomoći od ukupno 54 šlepera krenuo je večeras iz Sarajeva prema Turskoj. Danima je pomoć u organizaciji Pomozi.ba prikupljana na više lokacija, a narod Bosne i Hercegovine položio je test humanosti - prikupivši tone i tone najpotrebnijeg za ugrožena područja, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šleperi su večeras krenuli iz sarajevskog naselja Rajlovac, a ići će do turskog grada Idirne, gdje će pomoć preuzeti AFAD koji će nastaviti distribuciju prema gradovima koji su pogođeni zemljotresom.

U šlepere su na stotine vrijednih volontera upakirali hranu, vodu, higijenske potrepštine, grijalice, agregate, vreće za spavanje, šatore, potrepštine za bebe i one najmlađe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minimalna vrijednost prikupljene pomoći procjenjuje se na šest milijuna KM, a večerašnjem ispraćaju je nazočio i turski veleposlanik u Bosni i Hercegovini, kao i određeni broj građana.

Šta je sada najpotrebnije i kakvi su daljnji planovi Udruženja Pomozi.ba?

Predsjednik Udruge Pomozi.ba Elvir Karalić poručuje da se nastavlja sa akcijom, te podcrtava šta bi sada bilo od posebne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Do sada na to nismo obratili pažnju, a nismo imali donacije toga – radi se o igračkama za djecu. U narednim razdobljima apeliramo na takve donacije. U planu je ujedno i nabavka stambenih kontenjera, u pregovoru smo sa nekoliko turskih i bugarskih tvrtki. U planu nam je da osiguramo po 100 kontenjera, kako za Tursku, tako i za Siriju”, pojasnio je Karalić.

Vezani članci