Neka lažac Komšić odstupi

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...kada još nije zasjeo na vruću stolicu, kako on kaže, člana Predsjedništva BiH, što će tek biti u stanju činiti s te moćne pozicije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji medijski istupi gospodina Željka Komšića samo su potvrdili o kakvoj se osobi radi i što Hrvati od njega mogu očekivati na mjestu na kojemu bi se u Predsjedništvu BiH trebao nalaziti čovjek koji će zastupati njihove nacionalne interese.
Osokoljen time kako nitko nije reagirao na njegovu prvu laž o izbornim rezultatima u Trebižatu, rodnome mjestu našega kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića, Željko Komšić je ne trepnuvši tu istu laž ponovio gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" na HTV1 u prošlu nedjelju.
Držeći kako je to samo njegova euforična izjava u masi drugih, na prvu laž nismo reagirali, ali kako je gosp. Komšić tu istu laž ponovio, valjda i sebe želeći uvjeriti u nju, radi istinitoga i objektivnog informiranja javnosti izjavljujemo kako je to još jedna od bezočnih laži onoga koji bi trebao sjediti u samome vrhu državne vlasti.
Naš bi narod kazao: ako laže koza, ne laže rog! I cjelokupnoj javnosti i samome gosp. Komšiću dajemo na uvid izborne rezultate iz Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina iz kojih se jasno vidi kako je gosp. Ivo Miro Jović u svome rodnome mjestu dobio 490, a gosp. Komšić brojkom i slovima 17 (sedamnaest) glasova. Čak je i gosp. Ljubić imao više od njega — 33 glasa!
Istup gosp. Komšića nas ne čudi jer je imao gdje i od koga naučiti "zaobilaziti istinu", a njegova izjava kako je prije svega Sarajlija, pa onda sve ostalo, zorno govori tko bi Hrvate trebao predstavljati i zastupati njihove interese u državnome Predsjedništvu.
Čudi nas izjava nekih koji su žestoko bili protiv njegova kandidiranja i pozivali ga u izbornoj kampanji da odstupi, jer ne može predstavljati narod koji ga nije izabrao, a sada izjavljuju kako mu treba dati šansu i podržati njegov rad ako ne bude suprotan hrvatskim interesima.
Takvima poručujemo: kada se kamenčina počne kotrljati niz padinu, teško se više može zaustaviti!
Mi smo iz HDZ-a BiH gosp. Komšića javno pozvali da povuče svoju kandidaturu, a sada ga ponovno pozivamo neka odstupi, jer ako se služi bezočnim lažima sada kada još nije zasjeo na vruću stolicu, kako on kaže, člana Predsjedništva BiH, što će tek biti u stanju činiti s te moćne pozicije?
Hrvatskome narodu ne treba član u tome Predsjedništvu jer Ustav kakav je sada jasno precizira da to treba biti hrvatski član (koji će braniti i zastupati interese svoga naroda, što gosp. Komšić u svakome slučaju ne može biti), a vrijeme u kojemu će se takve osobe birati iz reda ostalih u koje se sam gosp. Komšić svrstao izjavama kako će zastupati interese sviju, još nije došlo. Kada ustavne odredbe budu takve, nećemo imati ništa protiv takvoga izbora i takvih ljudi.
U demokratskome svijetu za laži se snose sankcije ili barem uslijedi javna isprika onoga tko ih je izrekao. Poznajući gosp. Komšića i njegov moralni kredibilitet, sumnjamo kako je spreman na takvo što — stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Vezani članci