Budimir, Ćorluka i Perić predvode HSP

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U ovom su trenutku još uvijek nepoznata sva imena na listama, no, uspjeli smo od dobro obavještenih izvora doznati nositelje pojedinih listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez iznenađenja

Tako će listu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji predvoditi Živko Budimir, dopredsjednik stranke, što nije iznenađujuća odluka budući da se radi o osobi koja se do sada istaknula u političkom životu na prostoru Mostara, ali i cijele županije.

S druge strane, u Zapadno-hercegovačkoj županiji listu HSP-a BiH trebao bi nositi predsjednik Županijskog vijeća, zastupnik u skupštini ZHŽ-a te član Glavnog stana Branko Ćorluka. On je do sada mnogo uradio na jačanju i promicanju pravaške opcije na području ove županije, što ga također čini izborom koji ne otkriva pretjerano iznenađenje.

U Hercegbosanskoj županiji, gdje je HSP, kao i u spomenute dvije županije, već četiri godine u koaliciji s HDZ-om 1990., prvi na listi trebao bi biti Josip Perić, inače predsjednik Kluba Hrvata u federalnom Domu naroda. Perić je inače poznat kao jedan od politički najaktivnijih pravaša u državi, a također se radi o osobi koja se do sada istaknula radom u Domu naroda.

Koalicije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni list također je doznao kako bi Berislav Elez, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a u SBŽ-u, trebao biti prvi čovjek ispred pravaša u ovoj županiji. No, budući da u Srednjobosanskoj županiji HSP ide u koaliciju s HDZ-om 1990., a vrlo moguće i s HSS-NHI-jom, pitanje je hoće li Elez biti prvi na listi.

S druge strane, u Posavskoj županiji HSP BiH još uvijek nije definirao niti odredio nositelje liste, a slična situacija je i u USŽ-u. No, budući da je središnje izborno povjerenstvo postavilo početak srpnja kao rok za dovršetak ovog posla, ostaje za vidjeti tko će biti na listama u navedenim, ali i u županijama s kojima HSP BiH ide zajedno s devedesetkom, piše Dnevni list.

Vezani članci