Apel HDZ BiH biračima Željka Komšića bošnjačke nacionalnosti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hrvatska Demokratska Zajednica Bosne i Hercegovine u okviru političkog realiteta, ozbiljno promišlja i traži modalitete uređenja Bosne i Hercegovine kakva bi odgovarala svim narodima i građanima koji u njoj žive. Mi smo svjesni da nas daytonski ustav ograničava u ostvarivanju pune jednakosti i ravnopravnosti naroda i građana, kao i bržeg gospodarskog rasta i priključivanja euroatlantskim integracijama. Upravo zbog tih, kao i brojnih drugih razloga, HDZ BIH je politički odlučan kako je potrebno mijenjati ustav. Novi ustav trebao bi biti pravičniji i omogućiti jačanje svih segmenata bh. društva. Novi ustav trebao bi vratiti i pomoći uspostavljanju novog povjerenja među političke aktere, kao i  narode i građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ BIH  je uvjeren kako je omogućavanje Hrvatima u Federaciji BiH birati svog predstavnika u Predsjedništvo  BiH na izborima 3. listopada 2010. prvi korak, nužno potrebnog, povratka povjerenja između političkih stranaka, naroda i građana u BiH.

Izbornu praksu iz 2006. godine, a čiji je scenarij u režiji SDP-a je pripremljen i ove godine, koja omogućuje bošnjacima izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH smatramo štetnom za vraćanje i uspostavljanje povjerenja u BiH, kao i za razvitak bh. demokratskog društva uopće. Ovakva politička praksa, neuobičajena u demokratskim društvima, ostavlja svoje posljedice na svim razinama vlasti, ali i ugledu Bosne i Hercegovine u međunarodnim odnosima.

Kako bi se otklonile dalekosežne posljedice takve političke prakse upućujemo ovaj apel biračima bošnjačke nacionalnosti  da omoguće Hrvatima u BiH pravo na biranje svog legitimnog predstavnika. Suzdržavanjem od glasovanja za SDP-ova kandidata Željka Komšića učinit ćete snažan politički iskorak za stabilniju i bolju Bosne i Hercegovine.

Vezani članci