IDETE U LONDON? Osobne iz Europske unije ne vrijede više, vraća se stara regulativa

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova ističe da će ova promjena omogućiti da se "organizirane kriminalne bande i druge osobe spriječi u zlouporabi sustava"

Osobna iskaznica od petka više neće vrijediti za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo koje ubuduće traži od europskih i od švicarskih građana da pokažu putovnicu, što je među novijim posljedicama brexita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova ističe da će ova promjena omogućiti da se "organizirane kriminalne bande i druge osobe spriječi u zlouporabi sustava" jer su osobne iskaznice, kaže, "nezaštićen" dokument.

"Moramo djelovati protiv kriminalaca koji žele ilegalno ući u našu zemlju s krivotvorenim dokumentima", rekla je u priopćenju ministrica unutarnjih poslova Priti Patel.

"Prestankom uporabe nezaštićenih osobnih iskaznica jačamo našu granicu i ispunjavamo volju naroda da preuzmemo kontrolu nad našim imigracijskim sustavom", dodala je.

Jedine iznimke za obvezatno predočenje putovnica jesu irski državljani s jedne strane te europski i švicarski građani s (privremenim ili stalnim) statusom britanskih rezidenata s druge koji će se moći koristiti svojom osobnom iskaznicom do 31. prosinca 2025.

Vezani članci