Zbog krize se stopiraju radovi na autocesti do Vrgorca i Ploča

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

koji je upućen izvođačima na gradilištu trenutačno najjužnije dionice Dalmatine, prenosi Slobodna Dalmacija .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dopisu se ne navodi kada bi se građevinari mogli vratiti na teren.

Slobodna neslužbeno doznaje da je za danas najavljen sastanak o toj temi između predstavnika HAC-a i građevinskih tvrtki.

Situacija je teška. Pokušat ćemo dovršiti dionicu od Ravče do Vrgorca, koja je u završnoj fazi. Kad će se završiti izgradnja autoceste do Ploča, to nitko ne zna - kažu sugovornici Slobodne.

Intenzitet radova na gradilištu u okolici Vrgorca smanjen je još ranije, jer se radilo u samo jednoj smjeni, za razliku od razdoblja prije nastupanja krize, kada su radnici bili podijeljeni u dvije ili tri smjene.

Time su potvrđene najave Slobodne da HAC zbog besparice u državnoj blagajni za sada neće moći dovršiti autocestovni projekt prema Pločama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna procjenjuje da će zaustavljanje radova na tom dijelu Dalmatine biti najneisplativije, jer je veći dio trase već u visokom stupnju izgradnje, što uključuje i jedan tunel te pet vijadukata.

Ako se ostvare najave za taj dio autoceste prema hrvatskom jugu, to će značiti odstupanje od plana izgradnje prometnica kojim je otvaranje poteza Ravča-Vrgorac predviđeno za 2011. godinu. Za to je u ovoj i idućoj godini planirano gotovo 415 milijuna kuna.

Cijeli prometni potez između Ravče i čvora Ploče postao je poznatiji u javnosti kada je otkriveno da je HAC umjesto južne izabrao sjevernu dionicu Ravča - Ploče jer je zbog pogodnijeg terena i pristupa koridoru Vc bila 340 milijuna kuna jeftinija. Međutim, ta dionica sada ispada 163 milijuna skuplja.

Vezani članci