Vukovar: Skinute i razbijene sve dvojezične ploče

Vidi originalni članak
Ubrzo nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a koji je organiziran u povodu obilježavanja 23. obljetnice 204. vukovarske brigade, skinute su ili razbijene gotovo sve dvojezične ploče u Vukovaru. Uhićeno je petero osoba, a među njima ima i žena.

Dvije osobe prvo su razbile ploču na zgradi policijske postaje Vukovar, poslije čega su uhićene. Nakon toga skinute su i preostale dvojezične ploče postavljene proteklih mjeseci u Vukovaru. Prema riječima Franje Šoljića, predsjednika koordinacija braniteljskih udruga grada Vukovara, osim razbijene ploče na PT Vukovar, u gradu više nema postavljenih dvojezičnih ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ostale ploče branitelji-stradalnici skinuli su i odnijeli u ured gradonačelnika da ih on vrati u Zagreb. Uhićene su dvije osobe, od kojih je jedan muškarac 90-postotni ratni vojni invalid, a drugi je branitelj - rekao je Šoljić.

Dodao je da su Vukovarci i branitelji danas pokazali zajedništvo i da će to tako i ostati. Pred policijskom postajom trenutačno se nalazi tridesetak okupljenih građana, a ispred je i nekoliko pripadnika interventne policije.

hina

Vezani članci