Uhićena Šibenčanka (22) koja je naručivala 'speed' s Deep Weba

Vidi originalni članak

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 22-godišnjakinja od početka lipnja do prvog dana rujna ove godine u dva navrata naručila na internetu ukupno 75 grama ‘speeda' i to jednom 25, a onda i 50 grama. ‘Takozvani ‘Deep Web' je nekomercijalni internet prostor kojem se ne pristupa klasičnim pretraživačima poput Googlea, a na kojem cvate ilegalno tržište droga. Slično kao što se pazari na eBayu, tamo se prodaje droga i druga ilegalna roba poput oružja, ukradenih umjetnina, a moguće je naručiti i nečije ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je ‘provalila' tu priču nakon što su u srijedu oko 20,45 sati navečer zatekli 22-godišnjaka u Šibeniku u posjedu 5,2 grama marihuane, a kod njegove vršnjakinje još 0,3 grama ‘trave'. Po nalogu Županijskog suda pretražili su njegov stan i tamo pronašli još 5,9 grama marihuane i 17,1 gram amfetamina ‘speed' te digitalnu vagu s tragovima bijele praškaste tvari.

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je mladić u najmanje sedam navrata prodavao drogu konzumentima s područja Šibenika, a da je 22-godišnjakinja taj ‘speed' naručila na internetu i tako posredovala u nabaci te droge.

Oboje su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani pritvorskom nadzorniku do nastavka kaznenog postupka.

Hina

Vezani članci