Udruga Zavjet: Tražimo od Sabora da Milanovića razriješi dužnosti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...tražimo od hrvatskog Sabora da predsjednika Vlade Zorana Milanovića razriješi te dužnosti!

Gospodin Milanović svojim medijskim istupom , ma što da ga je izazvalo na to, kao predsjednik Vlade nezavisne i suverene države Hrvatske, priznate od Vatikana, Njemačke, Danske, Finske..., nije smio izreći: "Ne znam što me to definira kao Hrvata, mržnja prema Srbima !?" ili "Danci i Finci mogu reći da su to njihove države!", a tek tvrdnja: "Finska nije imala građanski rat !!!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa, gospodine Milanoviću, potražite ustav SFRJ pa ćete vidjeti da ga federalna republika Hrvatska nije prekršila nego da je samo iskoristila svoje federalno pravo na odcjepljenje.

Tijek događanja tih devedesetih mogli ste čuti i od pokojnog Račana, ako Vam se nije dalo slušati pokojnog predsjednika Tuđmana!
Te spoznaje bi Vam bile, sigurni smo, dovoljne da nikada ne izustite neistinu da se devedesetih godina prošlog stoljeća u Hrvatskoj i na Balkanu vodio građanski rat! Takvo što može izgovoriti jugonostalgičar ili bezvjernik unitarist, time se ne brane ni Srbi koji su rat izazvali i počeli na teritoriju druge države !

Mi u Bosni i Hercegovini, svjesni svih društvenih i nacionalnih promjena koje se događaju kroz povijest na ovim prostorima, a najčešće su posljedica ratova za koje je uzročnik upravo nacionalno nerazumijevanje i neprihvaćanje, mi se i dalje kao narod, kao nacija, borimo da ostanemo svoji na svome. Nacija, jezik, vjera, kultura, tradicija i rodna gruda, između ostalog, nas definiraju kao narod, i to ne finski, gospodine Milanoviću, nego hrvatski!

Gospodine Milanoviću, Hrvati u BiH, kada je u pitanju nacionalno, teritorijalno i državotvorno rado bi prihvatili već viđeno; švicarski model države, jer takve su nacionalne prilike. Zato, s pravom Vas pitamo zašto Hrvatska ne može biti kao Danska, Finska ili Njemačka? Naravno, mislimo samo na nacionalnu i demografsku sliku Hrvatske u usporedbi s navedenim europskim zemljama! Da, lijepo bi Vas bilo upitati i za gospodarsku usporedbu, ali ne pitamo, jer ste Vi i Vaša Vlada pokazali da ne znate odgovor!

Gospodine Milanoviću, poslije svega, a u korist države Hrvatske raspustite svoju nesposobnu Vladu i odstupite sa tog uzvišenog i jako važnog političkog položaja u državi Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj ovog javnog obraćanja dajemo Vam savjet, nemojte se bar na glas pitati od kuda pravo jednoj hrvatskoj, katoličkoj, braniteljskoj udruzi iz BiH da kritizira predstavnika izvršne vlasti susjedne države.

Ponovit ćemo i Vama i svima onim koji nas niječu i podcjenjuju: "Krvarili smo i živote davali za svoju Bosnu i Hercegovinu, a jednako tako, pa i sa više emocija i srca za vječnu nam, jednu i jedinu Hrvatsku!"

 

Vezani članci