U Pločama policija privela maloljetnike jer u noćnom izlasku nisu imali pratnju roditelja ili punoljetne osobe

Vidi originalni članak
...Ploče su u Ulici Vladimira Nazora u Pločama, u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe, zatekla pet maloljetnih osoba u dobi od 14 i 15 godina. O njihovom zatjecanju policija je obavijestila roditelje, a obavijest slijedi i Centru za socijalnu skrb.

Roditeljima skrećemo pozornost na odredbe članka 93. Obiteljskog zakona prema kojem se osobama mlađim od 16 godina zabranjuje noćni izlazak u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koje roditelji imaju povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno devet prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. Sedam prometnih nesreća je bilo s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 604 represivne mjere od kojih izdvajamo 276 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 38 zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 83 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prema vozačima koji nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 25 prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

PU dubrovačko-neretvanska

Izvor:metkovic-news.com

Vezani članci