U makarskim hotelima nema slobodnih krevata do kraja rujna

Vidi originalni članak
... a računa se da će ih toliko stići na odmor, kažu u turističkim uredima od Brela do Gradca.

Zbog očekivane velike smjene gostiju velike gužve su u cestovnom i trajektnom prometu, nema slobodnih postelja u hotelima, a za privatni smještaj ipak se preporuča prethodna rezervacija do konca idućega tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U makarskom turističkom uredu gdje je sedmomjesečni učinak bio oko 17 posto bolji u dolascima i noćenjima nego godinu dana ranije najavljuju vrlo dobar nastavak ljeta.

Hoteli Makarska posluju bez slobodnih postelja, sve do potkraj rujna zaustavili su booking, a za Meteor su rezervacije vrlo dobre i za listopad, rekao je direktor te hotelske kuće Joško Lelas.

U Baškoj Vodi gdje se odmara gotovo 12.000 gostiju, a do konca rujna bilježi 580.000 noćenja ili 11 posto više nego lani, također se do kraja idućega tjedna preporuča rezervacija smještaja, dok u hotelima postelje su popunjene sve do potkraj rujna.

S neskrivenim optimizmom o nastavku turističkog ljeta kazuju i u Brelima gdje je do konca srpnja ostvareno više od 280.000 noćenja, a čelni ljudi turističke zajednice u Tučepima, Podgori i Gradcu potvrđuju također kako ovo ljeto protječe s rekordnim brojem turističkih dolazaka i noćenja.

Inače, zbog očekivano velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama s čestim zastojima, a na prilazima Makarskoj gdje je kolona vozila iz pravca Splita duža od pet kilometara stvaraju se također kolone vozila pa promet regulira policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putnim pravcima Makarska - Vrgorac kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija znatno je pojačan promet u oba smjera.

Na naplatnim kučicama kod Zagvozda rade samo dva izlaza s autoceste kako bi se smanjile gužve prema tunelu Sveti Ilija, a kolona vozila duga je oko 1,5 kilometara. Na naplatnim kućicama tunela Sveti Ilija prema moru kolona vozila duža je od jednog kilometra, a promet vozila kroz tunel se povremeno prekida i regulira kako bi se izbjegle kolone vozila u stajanju u tunelu.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusnih linija iz naše zemlje te BiH i Srbije, autobusi dolaze i odlaze popunjeni, a slobodnih mjesta ima jedino do Splita i Dubrovnika.

Inače, u ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema informacijama iz hotelskih kuća i turističkih ureda, ljetovanje će, nakon smjene gostiju ovoga vikenda, nastaviti oko 65.000 gostiju, a brojniji odlazak od dolaska turista očekuje se krajem idućega tjedna.

ABCportal.info

Vezani članci