SUDAR JAHTE I RIBARICE Nakon sudara u kojem je poginuo čovjek, kapetan jahte panično tražio jaknu s novcem

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon teške pomorske nesreće koja se dogodila u ponedjeljak navečer kod Murtera, a u kojoj je poginuo jedan član posade ribarskog broda, kuhar Vratislav Ugrinić (62), Morski.hr prenosi potresno svjedočanstvo osobe koja je sve vidjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sudarile su se jahta i ribarica, a pritom je osim jednog poginulog lakše ozlijeđeno još nekoliko osoba. Jahta je potonula, a kapetan jahte je uhićen, objavila je danas šibensko-kninska policija.Vlasnik ribarskog obrta Frane, Karlo Magić, od mjesta nesreće bio je udaljen samo 150 metara i prvi je pozvao 112.

- Zapovjednik Mašuna i ja bili smo na telefonskoj vezi kad se to dogodilo. U tom momentu je viknuo na telefon: "Vozi na nas jahta, evo će nas pogoditi!!!" I on je uletio u kabinu i viknuo posadi da bježe. Nama su došli s naše desne strane, pod kutem između 30 i 40 stupnjeva i pod tim kutem je taj gliser naletio na ribarski brod Mašun. Zapovjednik Jakovljev nije imao vremena reagirati i bilo što napraviti, kaže Magić i dodaje da je jahta nakon naleta i dalje gurala brod jer su joj i dalje radili propeleri.

  • Znači, zapovjednik jahte nije još isključio motor! Osim toga, sva stakla s lijeve, desne i prednje strane na jahti bila su u zavjesama. U jednom trenutku vikali su mu da isključi motor, on je isključio motor. Natjerali su ga da krene unatrag i izvuče se s broda, kako bi mogli doći do čovjeka, pokojnog Vratislava, jer ga nisu mogli izvući, priča Magić i dodaje da je zapovjednik Mašuna Tomislav Jakovljev poslao njegov brod da spasi ljude s jahte.
  • jahta,ribaricA,sudar,more

Ukrcali su ih u pomoćno plovilo, a zatim je po njih došla druga jahta.Magić nastavlja opisivati potresne detalje iz jahte koja je naletjela na ribaricu.

- Zapovjednik jahte vikao je na ženu, dok su mu djeca bila u panici; da gdje mu je jakna crvene boje, da je u njoj 10 tisuća eura! Moj mornar mu je rekao: "Ti tražiš jaknu s 10 tisuća eura, a ubija si čovika upravo". A on na to kaže "Ali ja nisam kriv!", priča Magić i dodaje:

- Mašun je veliki brod. Svaki normalan čovjek koji je proveo neko vrijeme za upravljačem od jahte bi vidio brod. Na kraju krajeva, mi smo bili samo dva broda i na pučini nikoga nije bilo, nego Mašun, moje plovilo i ta jahta. A mi je nikako nismo mogli vidjeti, jer nam je dolazila skroz s desne strane, pod kutom između 30 i 40 stupnjeva. Kad je Tome Jakovljev vidio, već je bilo gotovo, tvrdi Magić za Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magić ističe i da se zapovjednik jahte nikome nije obratio nakon nesreće niti je izrazio sućut.

- Sramota, zaključuje Magić.

Vezani članci