Stiže polarni zrak sa sjevera: Orkanska bura i snijeg, a najgore tek dolazi

Vidi originalni članak
...polarnog porijekla, pri čemu će biti jakog i olujnog vjetra, čak i u mnogim mjestima u unutrašnjosti Hrvatske, a na Jadranu i orkanskih udara bure. Bit će i povremenih naleta snijega, ne samo u noći na četvrtak i tijekom četvrtka, nego u manjim količinama i kasnije, piše HRT.

Obilniji pljuskovi, pa čak i nevere, izgledne su na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije će ponovno biti snijega, pa i novog snježnog pokrivača. I na obali, pa i otocima, može biti snijega nošenog umjerenom i jakom burom, u drugom dijelu dana često i olujnom, pa i s orkanskim udarima. Umjereno valovito i valovito more, ponegdje i jače valovito bit će i na jugu Jadrana, gdje će također zapuhati jaka i olujna bura, osobito u drugom dijelu dana, kada je mjestimice moguć i snijeg. Prije njega - kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama s terena, snijeg već pada na sinjskom području, a tokom dana moguć je u većini Dalmacije, čak i na otocima!

Najviša dnevna temperatura na obali danas neće prelaziti 9 stupnjeva, a u gorju će se kretati od -2 do 3 stupnja Celzijeva.

Nahladnije će biti u Gorskome kotaru i Lici, a uz jaku i olujnu buru izrazito hladno bit će i na sjevernom Jadranu.

Sljedećih će dana biti hladnije, gotovo diljem kopnenog područja i uz cjelodnevne minuse. Štoviše, u noći i ujutro tijekom vikenda temperatura zraka će se ponegdje vrlo vjerojatno spuštati i na oko -20 °C, osobito u gorju! Uz promjenljivu su naoblaku mogući naleti snijega, ne samo na kopnu nego i na Jadranu, čak i na udaljenijim otocima. No, za većinu je vjerojatno znatno važnije još jednom upozoriti na hladnoću - i zbog jake i olujne bure, ponegdje na udare i orkanske, osobito u petak, a i zbog temperature koja će se spuštati na vrijednosti rijetko kada doživljene na moru početkom siječnja, i to ne samo u petak i subotu, nego vjerojatno i u nedjelju ujutro, kada vjetar oslabi.

Vezani članci