Skandalozno: Mi njima novac, oni nama optužnice

Vidi originalni članak
Na u srijedu održanoj sjednici HAVC je najveći dio odobrenih sredstava, 520 tisuća kuna, dodijelio "Baladi o Pišonji i Žugi", koju uz producentsku kuću DEPO iz BiH koproducira hrvatska Fokus produkcija, piše priznajem.hr.

Snimanje tog filma počelo je ovoga ljeta u Sarajevu, a redatelji filma su Jasmin Duraković i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, autor legendarne pjesme po kojoj je, uz beogradskog pisca i dramaturga Vladimira Đorđevića, napisao i scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Đorđević je beogradski pisac po čijem je tekstu, inspiriranom likovima Pišonje i Žuge, još ranije napravljena predstava izvedena u Narodnom kazalištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu i u Ateljeu 212 u Beogradu.

Nakon što je prva klapa pala ovog ljeta, snimanje ovog regionalnog ostvarenja bit će nastavljeno tijekom travnja i svibnja naredne godine.

Radnja tog filma ipak ne prati samo sudbinu nestašnih sarajevskih tinejdžera iz kultne pjesme - Pišonje i Žuge, već se bavi i drugim pjesmama "Zabranjenog pušenja" iz zlatnih predratnih godina, pa je zbog toga taj projekta ujedno i svojevrsna posveta gradu Sarajevu iz tog vremena.

Glavne uloge u filmu igraju: Ivan Đorđević (Pišonja), Dino Sarija (Žuga), Jelena Gavrilović (Amila), Emir Hadžhafizbegović (Murga Drot), Haris Burina (Lepi), Saša Petrović (Pinjo) i brojni drugi poznati glumci iz BiH i cijele regije.

Direktor fotografije je Šahin Šišić, scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Adisa Vatreš, za šminku je zadužena Vesna Trogrančić, dok je Bojan Hadžihalilović uradio prve vizuale za film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu će se koristiti glazbene teme iz pjesama po kojima je pravljen scenarij, ali i pjesme grupe Letu štuke, dok će proslavljeni bh. glazbenik Dado Džihan raditi neke od novih glazbenih tema.

Produkciju filma vodi DEPO (Sarajevo) zajedno s producentskom kućom Fokus (Hrvatska), a producenti filma su Jasmin Duraković, Sejo Sexon i Davor Pušić.

Vezani članci