Sjednica o Karepovcu: 'Da nismo krenuli sa sanacijom, ovo ljeto imali bi Karepovac na ulicama'

Vidi originalni članak
Gradsko vijeće Grada Splita održava tematsku sjednicu o sanaciji odlagališta otpada Karepovac. Odazvalo se 27 od 25 vijećnika, s time da su Tonći Blažević i Željko Kerum opravdano izostali.

"Važno je istaknuti da se s problemom Karepovca Grad nosi 53 godine. Svi su ga odmicali od sebe, ali sada je on došao k nama. Uhvatili smo se u koštac s tim problemom, jer nemamo izbora. Ovo ljeto bi dobili Karepovac na ulicama jer je premašio kapacitete", kazao je zamjenik gradonačelnika Nino Vela, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su u subotu prosvjedovali zbog neugodnog mirisa koji se širi gradom te sumnji u nestručnost i netransparentnost sanacije

Vladajući su istaknuli da je prije početka radova konzultirana struka, kao i da nije bilo ugrožavanja zdravlja ljudi. "Inspekcija nije imala primjedbi za provođenje projekta, već samo preporuke za smanjenje neugodnih mirisa. Ali zdravlje ljudi nije bilo ugroženo. Ne možemo dočekati sljedeću zimu, a da ovaj problem nije riješen", kazao je Vela.

Prije početka tematske sjednice, Ante Čikotić je u ime MOST-a održao konferenciju za novinare te je istaknuo kako je u posjedu cijelog projekta i troškovnika za sanaciju Karepovca koji će javno objaviti, donosi Slobodna Dalmacija.

 

Vezani članci