Preminuo Željko Malnar

Vidi originalni članak
Bavio se istraživačkim radom. Nakon studija u Indiji vodio je ekspedicije po cijeloj Aziji, a za to vrijeme radio je i kao suradnik Radio-televizije Zagreb. Autor je više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz Turske, Jordana, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije, Šri Lanke, Maldiva, Tajlanda, Paname, Portorika, Ekvadora, Samoe, s južnoga Pacifika, Novih Hebrida (Vanuatua), Salomonovih Otoka...

Dobio je mnogo svjetskih priznanja (filmski festival u Chicagu, filmski festival u Barceloni...). Od Boba Bolana, gradolnačelnika Forth Wortha Dallasa u američkoj državi Teksas, 1986. dobio je ključeve grada kao nagradu za zbližavanje kultura i naroda. S Bornom Bebekom te je godine objavio knjigu U potrazi za staklenim gradom, koja doživljava četiri izdanja. Jedini je stranac nositelj titule Seiuli (poglavice koji govori) polinezijske države Samoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malnar je svoje posljednje godine proveo u Zagrebu. Radio je kao kolumnist Globusa i voditelj emisije Noćna mora, u sklopu koje je posprdno obnašao dužnost predsjednika Republike Peščenice.

HRT.hr

Vezani članci