Premijer 'Zoki' popustio na sjednici Vlade

Vidi originalni članak
Predsjednik Vlade Zoran Milanović na početku je današnje sjednice Vlade predsjedniku Republike na odlasku Ivi Josipoviću izrazio Vladinu zahvalnost, a novoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zaželio dobrodošlicu.

»Bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću koji je po mišljenju svih nas časno i na uzor obavljao dužnost predsjednika Republike Hrvatske još jednom izražavamo svoju zahvalnost, a novoj predsjednici želimo dobrodošlicu i s njom ćemo surađivati u okviru zakona, kao i do sada. Na tome smo striktni, tako funkcioniramo i tako će biti ubuduće«, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je Vlada s bivšim predsjednikom, u okviru područja suradnje koja postoje između predsjednika i Vlade i koja su malobrojna, a neka od njih su važna, surađivala jako dobro te rekao da vjeruje da će tako biti i ubuduće.

Istaknuo je da kao predsjednik Vlade poziva i stoji na raspolaganju novoj predsjednici svakoga četvrtka, odmah nakon inauguracije, za razgovor i informaciju o tome što je Vlada radila u protekle tri godine i što će raditi u sljedećih godinu dana te po čemu smatra da je trenutna Vlada dobra i puno bolja od prethodne dvije.

»Ali, tu se mišljenja uvijek mogu razilaziti. Mi imamo svoje argumente i otvoreni smo za razgovor«, rekao je Milanović.

Dodao je da poziv za razgovor upućuje formalno on te da su vrata Vlade otvorena. »Vlada je radno i političko tijelo, ona se u pravilu sastaje četvrtkom, tu smo«, rekao je Milanović.

Što se tiče predsjedničine želje za preseljenjem rezidencije u Visoku ulicu u Zagrebu, rekao je da Vlada toj želji »teško može ne udovoljiti«.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

»Što se nas tiče, ta selidba može započeti odmah iza inauguracije, praktički prvi dan. Ako je to u duhu štednje za koju se zalaže Vlada, tim bolje«, rekao je Milanović.

Hina

Vezani članci