FOTO/VIDEO  Prekrasnom bakljadom koja je ujedinila navijače obasjan vukovarski Vodotoranj

Vidi originalni članak
...sredstava za obnovu Vodotornja. Sve se to događalo u sklopu projekta pod nazivom "Zajedno za Hrvatsku iz Vukovara".

Kako bi organizirali bakljadu okupili su se predstavnici više navijačkih skupina iz cijele Hrvatske kao i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovaj način obilježavamo kraj akcije pod nazivom Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva. Sportskim žargonom rečeno ovo je kraj prvoga poluvremena. Sada smo svi u iščekivanju što skorijeg početka drugoga poluvremena, odnosno, početka obnove Vodotornja ", poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predstavnici navijačkih skupina su zajedno s Penavom odali počast ubijenima na Ovčari - Spomen domu i mjestu stradanja te položili zajednički vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara, piše vecernji.hr. Isto tako su odali počast i svim žrtvama kod Križa na ušću Vuke u Dunav.

Posebnu je poruku poslao i predsjednik Savjeta za branitelje Tomislav Josić rekavši kako su Vukovar 1991. godine branili branitelji iz cijele Hrvatske ali i dijaspore i da je to vrijeme kada je vladalo najveće zajedništvo među građanima Hrvatske.

Eljko Komljenović ispred Veterana BBB kazao je da je Vukovar bio početak zajedništva svih iz Hrvatske: "Tada smo disali svi zajedno, a to smo kroz godine izgubili. Očekujem da ćemo to ponoviti i možda se slijedeće godine opet okupimo svi zajedno, bez tenzija ili loših misli. Klubovi su klubovi, ali država je država", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor:vecernji.hr

Vezani članci