"OVO SA SNOOPYEM TI JE GLUPO..." Procurio razgovor gdje se Zekanović pravda HDZ-ovom glasnogovorniku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

"Ovo sa Snoopyjem ti je bilo glupo, jer nitko nije shvatio zašto. Alex Brown mu je PR mag, ali je nerazumljivo", poručio je glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok u Whatsapp poruci saborskom zastupniku Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Hrvoju Zekanoviću, komentirajući njegov okršaj s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želeći ga bocnuti, Zekanović je šefa SDP-a nazvao Snoopyjem, ali mu je ionako loša fora potpuno propala pošto se Snoopyjev nerazdvojni prijatelj, naravno, ne zove Alex, već Charlie Brown. Da baš cijepidlačimo spomenuli bismo i da se navedeni PR stručnjak ne preziva Brown, već Braun...

"Pojasnit ću. Imaš pravo", odgovrio je Zekanović glasnogovorniku HDZ-a.

"Ma, ne trebaš sada više. Otišlo", uzvraća Kabok.

Fotografija zaslona Zekanovićeva telefona - koju je najvjerojatnije snimio netko od njegovih kolega - ekspresno se proširila među saborskim zastupnicima, te je poslužila kao još jedan "dokaz" teze da Zekanović u parlamentu djeluje isključivo po uputama iz središnjice vladajuće stranke. Naime, Zekanović etiketu HDZ-ova žetončića nosi još od trenutka kad se razišao s Hrvatskim suverenistima i prešao u HDS - stranku koja je već dugo lojalna premijeru Andreju Plenkoviću.

image

Komentirajući za Jutarnji list "slučaj Snoopy", Zekanović je poručio da bi se novinari trebali pozabaviti onima koji snimaju i drugima dijele snimke tuđe korespodencije, te da u njegovoj prepisci s glasnogovnikom HDZ-a nema ničega spornoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nitko nikad nije slao upute, pa mi ne šalje ni on. Kabok mi je dugogodišnji prijatelj s kojim se svakodnevno družim u Saboru. Meni nitko nije zapovijedao niti sugerirao što ću govoriti, a prijatelji mi često komentiraju moje saborske nastupe. Međutim, u ovoj priči bi u prvom planu trebalo biti skandalozno ponašanje zastupnika Marijana Pavličeka i Marka Milanovića Litre (Zekanovićevih bivših stranačkih kolega, nap. a.) koji slikaju i time kradu tuđu korespodenciju. Jer, moram naglasiti, u tim sam trenuvima imao i privatnu prepisku s članovima svoje obitelji. Stoga s velikom sigurnošću mogu zaključiti da je i sadržaj te obiteljske korespodencije završio u posjedu Milanovića Litre i Pavličeka. A to je skandalozno! Nikada prije nije se dogodilo da zastupnik u Hrvatskom saboru ulazi u tuđu poštu, slika tuđe razgovore i to onda dijeli s drugim osobama", rekao je Zekanović.

Zastupnik HDS-a kaže kako će ovaj slučaj prijaviti predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te da će tražiti kaznu za kolege koji su fotografirali i dijelili njegovu prepisku s glasnogovornikom HDZ-a.

"O ovom nemilom slučaju već sutra namjeravam razgovarati s predsjednikom Hrvatskog sabora kako bismo vidjeli što se može napraviti da se kazne oni koji to rade. I da se spriječi krađa tuđe privatne korespodencije", kaže zastupnik Zekanović.

Vezani članci