Od idućeg tjedna počinju strože kontrole na granici s Hrvatskom

Vidi originalni članak
...Europska unija planira donijeti radi lakšeg otkrivanja potencijalnih terorista!

Prema saznanjima zagrebačkog "Jutarnjeg lista", ministri vanjskig poslova EU već su pripremili dokument o strogim kontrolama putnika na graničnim prelazima sa zemljama Unije, koji bi, kako se navodi, idućeg tjedna trebao biti usvojen na ministarskom samitu u Rigi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Europska unija planira uvesti strože mjere kontrole na vanjskim granicama šengenske zone, ali i vanjskih granica EU. Upravo je granica Hrvatske prema BiH i Srbiji jedna od najdužih vanjskih granica EU, a upravo BiH, te Kosovo i Sandžak, europski stručnjaci smatraju područjima na kojima postoji opasnost od terorizma, i to zato što je veliki broj osoba iz tih država otišao u Siriju i Irak da ratuje na strani ISIL-a. Pored toga, postoji i zabrinutost zbog sve veće radikalizacije dijela stanovništva - navodi hrvatski dnevnik.

Ističući kako nove antiterorističke mjere podrazumevaju da podaci o državljanima BiH, koji ulaze u Hrvatsku, odmah budu dostupni policijama svih zemalja članica Unije, ovaj hrvatski list upozorava da će pojačana kontrola dovesti do velikih gužvi na graničnim prelazima sa BiH i Srbijom.

Vezani članci