Nino Raspudić: ‘Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića’ samo je šaljivi dodatak

Vidi originalni članak
Omiljeni mu je komentar na kolumnu da djeluje razbuđujuće, u skladu s nazivom "Kratki espresso". Počeo je pisati neposredno nakon završetka studija, a temu uvijek izvuče, kaže, iz rasprave s kolegama na fakultetu ili, primjerice, opuštenog razgovora sa susjedima u kvartovskom parku.

Kolumnistička zvijezda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list objavio je knjigu kolumni Nine Raspudića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon pet godina pisanja u Večernjaku. Knjigu "144 plus jedan kratki espresso" danas su, uz Raspudića, u prepunom muzeju Mimara predstavili Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista, Zdravko Milinović, urednik knjige i izvršni urednik Večernjeg lista, leksikolog Bruno Kragić te profesorica na veleučilištu VERN Ozana Ramljak. "Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića" kolumna je koja je u knjizi dobila titulu "plus jedan", odnosno dodatak kojim je Raspudić službeno otvorio promociju.

- Ta je kolumna specifičnog i šaljivog sadržaja pa je zbog toga stavljena kao dodatak. Zahvaljujem ponajprije Večernjem listu koji je odlučio izdati ovu knjigu, svojim bližnjima i kolegama, ali i glavnim likovima mojih kolumni jer bez njih ovoga ne bi ni bilo - poručio je Nino Raspudić okupljenima te dodao kako je pisanje kolumne počelo spontano pa nije očekivao da će imati ovakav rezultat.

Dražen Klarić nazvao ga je kolumnističkom zvijezdom Večernjeg lista.

- Kolumna je zahtjevna novinska forma. Nino je od nas dobio podršku i slobodu pisanja, što je rezultiralo odličnom suradnjom - istaknuo je Klarić.

Veliki odaziv

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- On je glas konzervativne hrvatske javnosti i majstor razotkrivanja tuđih logističkih pogrešaka. Ima bujnu retoriku, ali je čovjek s mjerom - kazao je leksikolog Bruno Kragić.

Promociju nisu propustili ni poznati, poput Drage Prgometa, zamjenika predsjednika HDZ-a, europarlamentarca Davora Stiera, redatelja Jakova Sedlara, glumca Slavena Knezovića i drugih. Više od pola sata trajalo je samo potpisivanje knjige koja se mogla kupiti za 40 kuna.

- Prezadovoljan sam odazivom, nisam očekivao punu dvoranu s obzirom na to da su počeli godišnji odmori. To mi je veliko zadovoljstvo i potvrda da je sve ovo vrijedilo - zaključio je Nino Raspudić.

Vecernji list

Vezani članci