NIJE BAŠ TIP OD VELE DEMOKRACIJE Jandroković "nateže" nedovoljan broj potpisa, ovaj tjedan u saboru oko referenduma

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor, koji u srijedu nastavlja zasjedati, ovaj će tjedan raspraviti prijedlog svog Odbora za Ustav i Poslovnik da se Vladu zaduži da provjeri broj i vjerodostojnosti potpisa prikupljenih za Mostove referendumske inicijative Odlučujmo zajedno i Dosta je stožerokracije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbor je prihvatio prijedlog Bože Petrova (Most) da se u prebrojavanje potpisa uključe i minimalno po dva predstavnika svake inicijative. Nije prihvatio njegov prijedlog da odredi rok u kojem se potpisi trebaju prebrojati", prenosi Hina.

Mostov referendum ide korak dalje. Saborski odbor sastaje se u četvrtak, Mostovci upozoravaju na odugovlačenje

Most je potpise prikupljene za raspisivanje referenduma kojima se traži ukidanje COVID potvrda i "stožerokracije", tj. prebacivanje ovlasti s Nacionalnog stožera na Sabor, predao u Sabor 24. siječnja.

O prijedlogu Odbora za Ustav glasuje se u petak

Sabor će o prijedlogu Odbora za Ustav glasovati u petak, nakon čega će svoju odluku uputiti Vladi.

"Koliko će trajati postupak provjere potpisa to u ovom trenutku ne mogu reći, to više onda nije u rukama Sabora", rekao je u ponedjeljak predsjednik Sabora Gordan Jandroković za Hrvatski radio.

Objasnio je kako se, čim postupak brojanja bude gotov, "loptica  vraća" u Sabor te kako su, ako se utvrdi da je potpisa dovoljno, moguća dva scenarija: da Sabor raspiše referendum ili da od Ustavnog suda zatraži ocjenu jesu li referendumska pitanja u skladu s Ustavom.  

"Vidjet ćemo što će se dogoditi, može se dogoditi da ne bude dovoljno potpisa, ali o tom potom, ne bih govorio unaprijed", kazao je.  

Vezani članci