VIDEO  Milanović podržao ukidanje epidemioloških ograničenja nakon turističke sezone

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović danas je pozvao ljude na cijepljenje protiv Covida i podržao ukidanje epidemioloških ograničenja nakon turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje je li za to da na jesen više nema ograničenja, Milanović je u Varaždinu odgovorio potvrdno.

"Da. Nakon turističke sezone, da nam ne bi ovi nadobudni pametnjakovići nabijali na nos da smo divljaci. Samo zato, iz taktičkih razloga", rekao je Milanović.

"Onog trena kad bude više cjepiva nego zainteresiranih, jer sam otpočetka shvatio da to neće ići na silu, gotovo. Nema više restrikcija. Dajmo tom trenutku još nekakvih tranzicijskih 30 dana. Dakle, kada dođemo do spoznaje da sad fakat više nitko ne stoji u redu, 'ajmo još 30 dana. To je nekakav phasing out, nekakva izlazna procedura, i nakon toga je gotovo", rekao je Milanović.

Milanović je pozvao ljude na cijepljenje protiv Covida.

"Po stoti put - ljudi, cijepite se. Ja sam se cijepio među prvima i većina meni bliskih ljudi. Neki, za koje nikad ne bih rekao, nisu. I još mi filozofiraju zašto je to opasno i zašto to nije dobro. Što da im radim, da ih prestanem zvati prijateljima, da ih proglasim ludima? Ne! Ne razumijem ih najbolje, ali slušam ih. Ali ne mogu im narediti da se cijepe, rekao je Milanović za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dodao je da ćemo bolesti imati i dalje te da ćemo u jednom trenutku otići s ovoga svijeta, kao i da treba nastaviti živjeti normalno.

"Ova histerija koja se stvara i koja se ustvari na Hrvatsku prelijeva iz nekih zapadnih država je po meni jedno od značajnijih posrnuća ljudske pameti i razuma otkad ja pamtim", rekao je Milanović.

"Još jednom, poziv svim ljudima Hrvatske - cijepite se, uzmite cjepivo. A prijetnje, "nećeš dobiti ovo, uzet ću ti plaću, dobit ćeš nogu u leđa, dobit ćeš otkaz u javnoj službi"... Baš me zanima kako to misle provesti, poručio je.

Odbacio je kritiku premijera Andreja Plenkovića o relativiziranju Covida rekavši da ne želi policijsku državu.

Milanović je rekao i da je "otpočetka vrlo jasan i točan dojam da se ovim manipulira u političke svrhe, u interesu jedne političke grupacije".

Pozvao je ljude da se cijepe kako bi zaštitili sebe.

"Bez prijetnji, bez metoda prisile, jer - cijepi se, zaštiti sebe, sebe, prije svega sebe. Zaštitivši sebe nisi sebičan. Zaštitio si i druge i dao im poticaj da se cijepe, a oni će odlučiti sami. U protivnom, tiranija, dame i gospodo. To ne želite", zaključio je.

Vezani članci